Mommy Maandag – Mommy Tag


Vorige week heb ik me al in het kort even voorgesteld, maar het leek me leuk om toch nog even deze Mommy Tag in te vullen. Ik las hem vorig jaar al bij Bibian van Little WonderWorld, dus heb hem daar weer even opgezocht zodat ik de vragen kan beantwoorden.

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?
Ik doe het 50/50! Ik werk ongeveer 20 uur in de week bij Bakker Bart en de rest van de tijd ben ik lekker thuis bij Jayden.

2. Zou je het anders willen?
Als we het financieel zouden redden zou ik graag fulltime huismoeder zijn. Ik geniet volop van de tijd die ik met Jayden kan doorbrengen en zou me denk ik geen dag vervelen thuis. Maar helaas is dat geen optie. En ach… het is  maar 2,5 dag dat ik niet thuis ben.

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?
Toen Jayden thuis kwam uit het ziekenhuis sliep hij, op advies van de kinderarts, in een wiegje naast ons bed. Zelf vonden we dit ook erg prettig, want na drie maanden aan de monitor moesten we er ineens op vertrouwen dat hij het allemaal zelf kon! Toen hij uit zijn wiegje was gegroeid hebben we zijn ledikantje op onze kamer gezet omdat ik het nog altijd een prettig idee vond dat hij dichtbij ons was. Uiteindelijk is hij, toen hij de nachten goed door sliep, naar zijn eigen kamertje verhuisd. Helaas werd Jayden rondom zijn eerste verjaardag flink ziek en werd toen drie/vier keer per nacht volledig in paniek wakker. In die tijd heeft hij veel bij ons geslapen. Te veel, want hij wilde niet meer alleen slapen. We hebben toen zijn ledikantje maar weer bij ons gezet om hem zo weer te leren in zijn eigen bedje te slapen. Hij bleef kwakkelen, dus het ging dan weer een tijdje goed en dan weer even niet. Inmiddels gaat het weer redelijk en gaan we zijn ledikantje ook weer naar zijn eigen kamer verhuizen. Hopelijk gaat het dan snel weer helemaal goed!

4. De beste aankoop voor je kindje?
Lastig… ik denk dat ik ga voor zijn autostoel. In de maxi cosi in de auto was een ramp! Jayden wil ons kunnen zien en niet met z’n gezicht richting rugleuning staan. Dat was dus krijsen, krijsen en nog veel meer krijsen. Zo erg dat op een gegeven moment Jayden naast mij voorin de auto zat in z’n maxi cosi en we Jus hadden verbannen naar de achterbank. Dan ging het redelijk goed… meestal…
Sinds hij zijn nieuwe autostoel heeft is hij een zonnetje in de auto. Hij gaat lekker slapen of kletst ons de oren van ons hoofd. Stukken beter!

5. Hoeveel kinderen wens je?
We willen graag nog een tweede kindje er bij. Hopelijk lukt het weer zo makkelijk om zwanger te worden. Ik vind het wel erg spannend. Ik denk dat ik tot de 27 weken bang zal zijn voor weer een prematuur kindje. Elke week daarna is dan mooi meegenomen. Het is niet duidelijk waarom Jayden zo vroeg geboren is, we weten ook niet of de kans op nog een vroeggeboorte hierdoor groter is. Ik zal goed in de gaten worden gehouden door een gynaecoloog.

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
Om heel eerlijk te zijn is het er nog steeds niet van gekomen sinds Jayden geboren is. Maar we hebben een date in de agenda staan!! 27 juni gaan we lekker samen naar de bios. We hebben afgesproken om vanaf nu zeker eens per maand een avondje samen iets leuks te gaan doen.

7. Favoriete bezigheid van je kindje?
Eh… kruipen, optrekken aan de bank/tafel/kast/etc., proberen los te staan, langs alle meubels door de kamer stappen…. als het maar niet stilzitten is eigenlijk! En qua speelgoed… alles met licht en geluid is leuk!


8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
Ik had eigenlijk nog niet zo heel veel gekocht toen Jayden geboren werd. Ik dacht nog drie maanden te hebben om alles in huis te halen. In plaats daarvan hebben wij veel dingen halsoverkop in huis gehaald toen Jayden bijna naar huis mocht.

9. Het favoriete eten van je kindje?
Jayden vind eigenlijk alles wel lekker. Maar op het moment wordt hij helemaal wild als hij een banaan ziet.

10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
Nee, we hebben een Opel Corsa en op zich gaat dat prima. De kinderwagen paste in de kofferbak als we de hoedenplank er uit lieten. En nu met de buggy hebben we weer wat extra ruimte terug. We hebben een driedeurs Corsa, maar ik ben inmiddels zo gewend om Jayden via de voorkant achterin te zetten dat ik me daar ook niet echt aan stoor. Waarschijnlijk gaan we begin volgend jaar wel voor een grotere auto.

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
Volgens mij ben ik wel hetzelfde gebleven eigenlijk. Tijdens mijn zwangerschap ben ik ook maar drie of vier kilo aangekomen en deze waren er daarna ook direct weer af door alle stress en spanning. Ik ben wel iets minder strak als voorheen 😉

12. Wat is je droom vakantie met kids?
Ik wil heel graag terug naar Bali, naar de plek waar we zijn getrouwd, maar dan nu met Jayden erbij. Het was daar zo heerlijk en rustgevend. We konden daar echt alles loslaten en alleen maar genieten.

13. En je droom vakantie zonder kids?
Ik denk niet dat ik (voorlopig) nog zonder Jayden op vakantie zou willen…

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
Ik sta heel anders in het leven. Waar ik me eerder om van alles druk kon maken liggen nu mijn prioriteiten bij Jayden. Als hij happy is ben ik dat ook.

15. Mijn hart smelt als ………..
…. Jayden zijn armpjes om mijn nek slaat en me een dikke plakzoen geeft
…. Jayden lekker ligt te slapen. Daar kan ik uren naar kijken
…. Jayden helemaal blij wordt als Jus thuis komt van z’n werk

16. Waar shop jij de leukste kinderkleren?
Ik koop het meeste voor Jayden bij de V&D, Primark en H&M. Maar Zara vind ik soms ook erg leuk.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
Hmm… make up gebruik ik niet zo veel. Wat ik gebruik is geloof ik allemaal van Catrice. Qua verzorgingsproducten meestal Dove.

18. A-merk of huismerk?
Ligt er een beetje aan wat. Maar de meeste huismerken vinden we net zo goed als de A-merken en zijn een stuk vriendelijker voor de portemonnee.

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?
Ik wilde als klein meisje al mama worden. Maar toch duurde het even voor het echt ging kriebelen. Ik was 32 toen ik Jayden kreeg.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?
Alles! Al die cliches zijn hartstikke waar! Ik geniet met volle teugen van m’n kleine mannetje en kan ook al heerlijk fantaseren over een broertje of zusje voor hem.

Hopelijk vonden jullie het leuk en hebben jullie me nog beter leren kennen. Mocht je het leuk vinden om de tag over te nemen laat het dan even weten in een reactie. Ik vind het altijd leuk om te lezen!

xxx Cindy

facebooktwitterpinterestmail

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>