Reisblog 100 days and counting


In de reisblog van vandaag wil ik het graag met jullie hebben over de, naar mijn mening, beste uitvinding van Disney: de Magicband!
Sinds 2 jaar krijgen alle bezoekers van Disney World te maken met deze interactieve polsband. Maar wat is het nou precies en wat doet het?

Magicband
De magicband is je vriend als je naar Disney World gaat. Het heeft heel veel verschillende functies waardoor je verblijf nog iets aangenamer wordt ( dat beweerd Disney althans).
De magicbands zijn er te verkrijgen in verschillende kleuren en deze kun je vooraf doorgeven via de My Disney Experience app of via de Disney World website.
Mocht je een kleurtje maar saai vinden dan zijn er in de parken ook verschillende shops waar je magicbands kunt kopen met een leuk plaatje erop, of speciale buttons waarmee je ze kunt versieren.

magic_bands_colors

disneymagicband7_f

 

 

 

 

 

 

 

Functies
De magicband heeft heel veel verschillende functies. Disney heeft het zo in elkaar gezet dat je er eigenlijk niet zonder kunt en hierdoor zit je in de zogenaamde “Disney Bubble” (iets waar we het in de toekomst vast nog wel vaker over zullen hebben).

De magicband is goed voor de volgende dingen:

– toegangskaart voor de Disney Parken
Als je via een reisbureau of via Disney je toegangstickets i.c.m. een Disney Hotel besteld zullen deze automatisch aan je magicband gekoppeld worden. Deze zitten gratis bij het pakket in. Mocht je geen Disney Hotel hebben geboekt , geen zorgen, dan heb je ook de mogelijkheid om een magicband te kopen in 1 van de vele shops. Er zijn een aantal service punten binnen en buiten de parken waar je je papieren tickets kunt koppelen aan de door jouw gekochte magicband.
Bij de ingang van de parken staat een paal. Je houd het Mickey symbooltje tegen het grote ronde vlak aan en legt je wijsvinger op een scanner. Als de combinatie klopt gaat het bolletje groen oplichten en mag je doorlopen. De magicband is dus echt aan 1 persoon verbonden!

– hotelsleutel (geld alleen voor de Disney Resorts)
Verblijf je in 1 van de vele Disney hotels dan is de magicband ook meteen je kamersleutel. Op de deur zit een kleine scanner, houd je Mickey logo ervoor en je mag erin. Zo zit je nooit meer met een losse hotelsleutel en heb je dus ook niet de kans om hem te verliezen. Ik vind dit persoonlijk wel een van de betere functies van de magicband.

– je Disney fastpass sleutel
Heb je ook zo’n hekel aan lang in de rij staan? Disney heeft daar een oplossing voor! Via je zelf aangemaakte “My Disney Experience” account op de Disney World website kun je als Disney hotel gast 60 dagen van tevoren of als niet Disney hotel gast 30 dagen van te voren je fastpasses aanmaken.
Het is heel simpel: je kiest voor elke dag in het park 3 attracties waar je zeker in wilt. Disney zoekt dan een bepaald tijdvak uit waarin er nog ruimte is. Op de dag zelf ga je in dat tijdvak naar de attractie toe, scant je magicband en je mag in de speciale Fastpass rij waardoor je inplaats van 60 minuten, nu nog maar 5 minuten hoeft te wachten. Scheelt dus heel veel tijd en misschien daardoor ook wel heel veel stress.

– Disney Memorymaker (Disney Foto Service)
Ik vind het persoonlijk altijd erg leuk om foto’s te maken van al m’n belevenissen en de foto’s te zien van de attracties waar ik in ben geweest. Jammer genoeg is het kopen van die foto’s alleen erg duur (gemiddeld 20 dollar per foto). Dus dat heb ik er niet voor over. Daarnaast vind ik het ook erg jammer dat we nooit met het hele gezin op de foto kunnen, want er is altijd iemand die de foto moet maken. En ja ik ken het begrip “selfie”, maar het is toch iets minder mooi dan een echte familie foto.
Nu heeft Disney iets nieuws verzonnen waardoor het toch wel een stukje voordeliger is en waardoor we met z’n allen normaal op de foto kunnen: “ Disney Memory Maker”.
Overal in het park zijn fotografen van Disney te vinden die jou op de foto willen zetten. Een mooie foto voor het kasteel of een leuke foto met een van de vele Disney karakters die in het park rondlopen. Zodra hij de foto gemaakt heeft krijg je geen kaartje, maar laat je in plaats daarvan je magicband scannen. Deze foto gaat dan in de “cloud” en na je vakantie kun je alle gemaakte foto’s rustig bekijken en bewerken via jouw My Disney Experience account. Met de attractie foto’s werkt het idem dito.
Voor deze service betaal je $150 dollar, ongeacht je verblijfsduur. Naar mijn mening niet veel geld, gezien wat je ervoor krijgt. Geen ongemakkelijke selfies en je hebt alle foto’s digitaal zodat je ze zovaak kunt gebruiken als je wilt.

– koppel je kamerrekening of creditcard
Deze laatste functie heb ik een beetje een dubbel gevoel bij. Disney stelt je in staat om je kamerrekening en/of creditcard te koppelen aan je magicband. Hierdoor hoef je dus eigenlijk geen portemonnee mee te nemen.
Ik zie de voordelen, maar ik zie ook 2 grote risico’s:
1. Je hebt geen inzage meer in hoeveel je uitgeeft
2. Mocht je je magicband kwijtraken, dan kan iemand anders op jouw kosten gaan winkelen.

Mocht je niet zo panisch ingesteld zijn als ik, dan is deze optie misschien leuk voor jou. Ik ga het denk ik niet doen ;).

Mijn oordeel
Zoals ik aan het begin al zei vind ik de magicband de beste uitvinding van Disney in tijden. Tuurlijk geeft dit Disney wel de mogelijkheid om alles over hun bezoekers te weten te komen, maar ik heb niks te verbergen. Alle voordelen die je hiervoor terug krijgt vind ik de moeite waard.
Het enige wat ik jammer vind is dat ze de magicbands nog niet buiten de VS versturen. Je zult deze dus moeten ophalen bij de receptie wanneer je incheckt. Maar ja, inchecken moet je toch dus dit nadeel kan eigenlijk ook weggestreept worden.
In oktober mogen we het eindelijk zelf gaan proberen en ik kan echt niet wachten!

Hieronder nog even een filmpje van Disney met hun “magische” uitleg ;).

 

facebooktwitterpinterestmail

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>