Review: Bobike One Maxi fietsstoeltje 2


Omdat onze auto even uit de running is vanwege een defecte koppeling ben ik momenteel afhankelijk van mijn fiets. Vanochtend stapte ik voor het eerst sinds het einde van de zomer weer eens op de fiets met Jayden. Al heel snel merkte ik dat Jayden nu toch echt te groot en zwaar is geworden voor het fietsstoeltje voorop. Het gaat nog wel, maar het voelt niet meer helemaal veilig. Ook merk ik dat hij wat minder ruimte begint te krijgen voor zijn beentjes en daardoor niet meer zo comfortabel zit. Wel comfortabel genoeg om in slaap te vallen overigens 😉

IMG_7122-1

Omdat ik toch al voornemens was om weer vaker de fiets te pakken heb ik even met Justian overlegd of hij het ook een goed idee vond om een achterstoeltje te gaan kopen. Gelukkig was hij het met me eens en ben ik me even op internet gaan oriënteren.
Mijn voorstoeltje is van het merk Bobike. Weliswaar een tweedehandse die ik heb overgenomen van een collega, maar ik heb hem altijd naar volle tevredenheid gebruikt. Omdat ik toch twijfelde tussen een stoeltje van Bobike of van Yepp ben ik naar de plaatselijke fietsenzaak gefietst om me te laten informeren. Eigenlijk kwamen beide stoeltjes heel erg overeen en qua veiligheid zijn ze beiden meer dan prima. Het voordeel van het Bobike stoeltje is dat hij direct op mijn bagagedrager gemonteerd kon worden. Voor het stoeltje van Yepp moest ik daarvoor een extra adapter aanschaffen. Dat laatste maakte het prijsverschil tussen deze twee stoeltjes bijna 50 euro. Je begrijpt al dat ik dus uiteindelijk ben gegaan voor het stoeltje van Bobike.

Ik heb gekozen voor de Bobike One Maxi in de kleur chocolate brown. Dit is het klassieke model van Bobike maar dan in een nieuw en modern jasje gestoken. Het zitje is erg stevig en heeft goede stevige voetensteuntjes en door het makkelijke click en go montage systeem heel eenvoudig op je fiets te plaatsen, maar ook te verwijderen.

Bobike Maxi One

Het stoeltje heeft geen stoffen kussentje meer zoals ik gewend was van het voorstoeltje, maar een speciale padding gemaakt van hetzelfde materiaal als Crocs. Lekker zacht dus en het zuigt zich niet meer vol vocht als het een keer regent.
De Bobike Maxi One heeft een makkelijke driepuntsgordel met comfortabele schoudertas. De bandjes zijn erg gemakkelijk te verstellen en de sluiting gaat eenvoudig open, maar je moet wel enige kracht zetten. Dit vind ik zelf wel prettig want dan weet ik ook zeker dat Jayden hem zelf niet open kan klikken onder het fietsen.
Groot voordeel ten opzichte van het voorstoeltje van Bobike dat ik had is dat de voetensteuntjes zonder gereedschap versteld kunnen worden. Je haalt heel makkelijk een clipje omhoog aan de achterkant, stelt hem op de juiste hoogte en klemt hem weer vast. Ik moet nog even wennen aan de voetenriempjes, maar ze zitten wel beter vast als ik gewend was van het voorstoeltje.
Ook heeft de Bobike Maxi One een grote reflector achterop wat ik wel een heel veilig idee vind. Zo weet ik zeker dat we ook in het donker goed zichtbaar zijn.

Bij de fietsenzaak waren ze zo vriendelijk om de stoel direct voor me te monteren. Zo konden we tien minuutjes later zo wegfietsen. Met een leeg voorstoeltje en een vrolijk kletsende Jayden achter mijn rug. Ik vond het wel even slikken, vond het zo knus met hem voorop. Maar het fietst wel een stuk prettiger zonder 12 kilo extra aan mijn stuur.

En wat ook niet onbelangrijk is! Jayden zit prinsheerlijk in de stoel. De gordeltjes houden hem mooi rechtop en zijn een stuk makkelijk af te stellen dan die van zijn oude stoeltje. Hij kan zijn voetjes weer gemakkelijk kwijt in de steuntjes en kan lekker om zich heen kijken. Hij was erg moe en mopperde een beetje toen ik hem in de stoel wilde zetten. Maar binnen twee minuten zat hij vrolijk te kletsen en alles aan te wijzen wat hij zag.

Ik heb natuurlijk geen vergelijkingsmateriaal, maar ik zou (nu al na ons eerste ritje) de Bobike One Maxi zeker aanraden. Ik vind de prijs-/kwaliteitverhouding heel redelijk. De montage is kinderlijk eenvoudig en door het click en go systeem is de stoel ook makkelijk van je fiets te verwijderen of weer terug te plaatsen. Wanneer je een extra adapter koopt voor bijvoorbeeld de fiets van je partner kun je de stoel dus gemakkelijk van de ene op de andere fiets klikken.
De stoel is in 7 mooie kleuren verkrijgbaar dus voor ieder wat wils. Ik heb gekozen voor bruin omdat ik zwart wat saai vind, maar een hele felle kleur is ook niets voor mij. De bruine kleur is neutraal en kan ook nog voor een meisje gebruikt worden eventueel.

Jayden en ik gaan samen weer heel wat veilige kilometertjes fietsplezier tegemoet!

Ik zal nog even wat feitjes over de Bobike One Maxi op een rijtje zetten:
– Geschikt vanaf ongeveer 18 maanden tot 6 jaar of 22 kg
– Wordt geleverd inclusief Click & Go Montage systeem
– Voor fietsen zonder bagagedrager is een aparte montagebeugel verkrijgbaar
– Verkrijgbaar in 7 mooie kleuren
– Uniek dubbelwandig zitje voor extra veiligheid
– Comfortabele, waterafstotende zitting
– Zachte, comfortabele schouderpads
– Verbeterde, solide Easy-Click gesp
– Zonder gereedschap verstelbare voetensteuntjes
– Ook geschikt voor montage op e-bikes
– Dutch Desing
– Made in Europe
– Winnaar GIO Award 2015

(Nog even voor de duidelijkheid, dit artikel hebben wij zelf betaald, het is dus niet gesponsord).

Welk fietsstoeltje heb jij? En vanaf welke leeftijd ben jij overgestapt op een achterzitje?

facebooktwitterpinterestmail

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

2 Gedachten over “Review: Bobike One Maxi fietsstoeltje