Jayden Update – Kennismaken op de peuterspeelzaal


Toen Jayden’s tweede verjaardag in zicht begon te komen ging ik mee steeds meer afvragen of we Jayden niet toch al naar de peuterspeelzaal zouden gaan doen. Eigenlijk hadden we in ons hoofd pas na de zomervakantie, maar ik kreeg steeds meer het gevoel dat hij er al wel klaar voor is. Daarom besloot ik begin februari eens te informeren bij de peuterspeelzaal waar we hem graag heen zouden willen doen. Ik dacht er is toch vast wel een wachtrij dus misschien kan hij nog net een paar keer gaan wennen voor de zomervakantie. Niets bleek minder waar. Er was per vandaag (8 maart) al een plekje vrij voor hem als we dat wilden. Slik!! dat was wel heel snel! Gelukkig was het ook geen probleem als hij twee weken later zou gaan beginnen.

Druk aan het babbelen onderweg

Druk aan het babbelen onderweg

Vanochtend zijn we wel vast gaan kennismaken met de leidsters en kindjes en Jayden vond het meteen heel leuk! Hij zag een trein en ging meteen spelen. Helaas voor hem waren we nog niet in het juiste lokaal en moest hij de trein achterlaten. We zijn eerst even met een van de leidsters in een apart lokaal gaan zitten voor een intake gesprek. Daar ging Jayden ook direct weer lekker spelen en hij reageerde leuk op de vragen die de leidster hem stelde. Ik was bang dat hij alleen maar bij mij op schoot zou willen zitten of in ieder geval vlak bij me in de buurt wilde blijven. Maar gelukkig leek hij zich meteen op zijn gemak te voelen.

Op het consultatiebureau hadden we laatst wat onenigheid over een al dan niet aanwezige achterstand bij Jayden. Zij vonden het nodig een vve indicatie te krijgen voor Jayden. (Ik zal morgen of overmorgen een blog plaatsen over die bewuste afspraak.)
Ik kaartte dit aan bij de leidster en nog voor ik verder iets kon zeggen zei ze al dat haar eerste indruk van Jayden juist heel goed was. Ze vond hem sociaal, motorisch zag het er goed uit en zij gaf al aan dat we het eerst twee/drie maanden aan gaan kijken. Tegen die tijd kennen zij Jayden en weten ze wel wat hij wel en niet kan. Als er dan iets is het tijd zat om aan de bel te gaan trekken. En dat is precies hoe wij zelf er ook over denken dus gelukkig zitten we daarmee op een lijn met de peuterspeelzaal.

 
Na het intake gesprek zijn we naar zijn groep gegaan en de kinderen zaten nog in de kring. Jayden mocht nog even spelen of in de kring mee gaan doen en ondertussen werd ik een beetje wegwijs gemaakt en kreeg ik een goede indruk van hoe het er daar aan toe gaat. De kindjes werden opgedeeld in groepjes en een groepje ging knutselen, een ander groepje puzzelen en de rest mocht vrij spelen. Jayden liep daar lekker tussendoor en vond het allemaal wel prima!

 
Toen het tijd was om naar huis te gaan was ik even bang dat dat nog een gevecht zou gaan worden. Hij was zo leuk aan het spelen maar gelukkig wilde hij wel graag met mama mee naar huis. Ik vroeg hem of hij het leuk vond op school en hij antwoordde met een volmondig “Ja!”. Nu hoop ik natuurlijk dat hij het straks net zo leuk vind als mama naar huis gaat, maar dat gaan we de 22ste meemaken. Gelukkig kan papa dan wel mee!

We gingen direct nog even boodschappen doen en hij was druk aan het babbelen, onderweg hebben we nog even eendjes gevoerd. Dat hadden we eigenlijk nog nooit gedaan, maar hij vond het heel leuk! “Eendje broodje eten”, “doei doei eendje”, “mama eendje eten”…. hij was er van onder de indruk.

Van al die nieuwe indrukken word je wel moe...

Van al die nieuwe indrukken word je wel moe…

Eenmaal thuis liep hij naar de bank en ging een beetje hangen, maakte geen aanstalten om te gaan spelen dus ik vroeg of hij naar bedje wilde. Ja dat wilde hij wel en binnen twee minuten was hij vertrokken. Hij slaapt nu inmiddels al een uur en ik denk dat het niet heel lang gaat duren voor hij wakker wordt. Ik ga snel nog even deze blog plaatsen!!

Hoe deed jouw kleintje het de eerste keer/keren op de peuterspeelzaal? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

facebooktwitterpinterestmail

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>